PALS Belastingadvies
advies | aangiften | administratie | ad-interim
 
Uw fiscale zaken in goede handen

Het gezicht achter Pals Belastingadvies                                                

André Pals is het gezicht achter Pals Belastingadvies. Hij laat zich typeren als een fiscalist met een flinke dosis bedrijfsmatig inzicht. Vervuld met passie voor zijn vak, zet hij graag zijn fiscale, juridische en financieel-administratieve kennis in voor bedrijven, instellingen, dga's, zelfstandige professionals en particulieren.

“Hoewel het mijn vak is, begrijp ik goed dat niet alles draait om fiscaliteit. Je moet het altijd plaatsen in de context van het betreffende bedrijf, de instelling, ondernemer of particulier. Een goede adviseur past uiteraard de fiscale mogelijkheden zo optimaal toe, maar houdt ook rekening met de huidige en toekomstige situatie van de cliënt en ook bijvoorbeeld de sector of branche waarin men werkzaam is.”

André Pals volgde zijn rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn propedeuse Nederlands Recht, heeft André zich gespecialiseerd in het Fiscaal RechtVanaf het moment van afstuderen tot vandaag de dag volgt André met regelmaat trainingen en cursussen om zijn expertise uit te breiden en up to date te houden. Ook zit hij periodiek met collega-fiscalisten om ervaringen uit te wisselen en de actualiteiten te bespreken. "Het fiscale recht is continue in beweging door jurisprudentie en nieuwe wet- en regelgeving. Ik start de dag dan ook met het doornemen van het fiscale nieuws. Interessante fiscale zaken of ontwikkelingen deel ik vervolgens met de cliënten voor wie het interessant is", aldus André.


"Het mooie van fiscalist zijn is dat je je begeeft op een kruispunt van fiscaal recht, civiel- en bestuursrecht en het financieel-administratieve. Met alle onderdelen heb ik affiniteit, maar mijn hart ligt uiteraard bij 
het fiscale."  


Met ruim tien jaar ervaring als fiscalist voor de grote kantoren op zak (Deloitte en KPMG Meijburg & Co), startte André in 2013 Pals Belastingadvies. “Het bevalt uitstekend. De rol van generalist op fiscaal gebied past mij goed. Als fiscaal adviseur mag ik mijn opdrachtgevers voorzien van brede expertise die zij zelf niet in huis hebben. Mijn inbreng heeft dan ook vaak tot gevolg dat zaken anders uitpakken, in positieve zin. Dat kan variëren van belastingvoordeel tot een nieuwe bedrijfsstructuur”, vertelt André met enthousiasme.

De meeste voldoening haalt André uit de bewustwording die hij met zijn adviezen teweegbrengt. “Ik maak het hoe en waarom van mijn advies graag inzichtelijk”, zegt Pals. “Daardoor zien en begrijpen mijn cliënten vaak zelf ook de fiscale gevolgen van hun handelen en de keuzes die ze hebben en kunnen maken.”

Vanuit zijn oprechte belangstelling voor zijn cliënten en zijn nauwe betrokkenheid weet André wat er speelt en kan hij anticiperen op nieuwe fiscale ontwikkelingen. “Hoewel ik een extern adviseur ben, word ik veelal ervaren als een vast onderdeel van de organisatie waarop ze kunnen rekenen en vertrouwen.”


Bekijk ook het overzicht van werkzaamheden.


Bedrijfsopvolging ZZP

Innovatiebox   AANGIFTEN   Overdrachtsbelasting      professioneel KENNIS

Inkomstenbelasting MEERWAARDE AD-INTERIM

Vennootschapsbelasting Betrokken Omzetbelasting
           Nevenstructuur

herstructurering Belastingplicht 

PRAKTISCH Schenkbelasting

Onafhankelijk SERVICE

Erfbelasting Betrouwbaar Kundig  

Stichting & Vereniging TAX CONTROL FRAMEWORK Pensioen

ADMINISTRATIE

Vermogensplanning NSW

Dienstbetrekking Onderwijs

VBI SAMENWERKINGSVORMEN

Vermogensetiketering FBI Structuur Persoonlijk MKB Vastgoed Estate planning Liquidatie verliesverrekening INVORDERING Boekenonderzoek

Werkkostenregeling SBBI

overname Onzakelijke lening Dividendbelasting 

Managementstructuur WOZ Horizontaal Toezicht Monumenten       FUSIE       Verzekeringsplicht Gebruikelijk loon     ANBI

Management buy out
(her)financiering Bezwaar / beroepsprocedures TAX planning Participatieplan

BEDRIJFSOVERDRACHT OZB 

e- en immigratie rechtsvormen

Aansprakelijkheid

Vermogensbeheer     ADVIES 

Zorg  BELASTINGPOSITIE